• K-9

Što boja izmeta govori o Vašem psu

Crna

Vaš pas možda ima tamnu, crnu i smeđu boju stolice. Ako je to slučaj, vaš pas možda ima problema s krvarenjem visoko u gastrointestinalnom traktu. To bi mogao biti čir na krvarenju. Crni izmet znači da je krv probavljena i ako ovu vrstu izmeta vidite od svog psa, odmah nazovite svog veterinara.

Bijela

Ako Vaš pas ima bijelu stolicu, odmah budite alarmirani. Bijela nije prava boja za izmet. Ponekad psi koji su na dijeti sa sirovom hranom mogu pokazati bijelu stolicu što ukazuje da je njihova prehrana previsoka sa kalcijem ili kostima. Pazite na svog psa, a ako se nastavi, onda nazovite ili posjetite veterinara.


Narančasta

Narančasta je boja koja bi mogla značiti nešto ozbiljno. To može značiti da postoji problem jetre ili moguća žučna bolest. Ako je narančast proljev, odmah posjetite veterinara.

Žuta boja

Žuti izmet kod pasa može ukazivati ​​na razne stvari. Može značiti jednostavnu uznemirenost želuca. Pazite na boju ako prođe kroz par dana. Ako ne, onda to može značiti da postoji neka vrsta netolerancije na hranu. Pogledajte prehranu svog psa i provjerite koje su se nove promjene dogodile. Isprobajte novu hranu za pse, a ako se ne poboljša, nazovite veterinara.Siva

Kad čistite iza svog psa i primjetite da je siva stolica i možda masna, vaš pas možda pati od nekog oblika lošeg ili neobičnog ponašanja. Veterinari koji pregledavaju pse sa sivom stolicom obično rade testove za egzokrinu insuficijenciju gušterače ili EPI. To u osnovi znači da gušterača vašeg psa ne funkcionira pravilno. Vašeg psa treba odmah odvesti veterinaru.

Zelena

Zelena stolica može značiti da je vaš ljubimac pojeo veliku količinu trave. To također može biti znak parazita ili drugih problema. Ako ovu boju i dalje vidite na izmetu kod Vašeg psa kroz par dana, posjetite svog veterinara.

Crvene pruge

Ako vaš pas ima smeđi izmet s crvenim prugama, to znači da postoji neko unutarnje krvarenje. Ovo krvarenje se najvjerojatnije pojavljuje negdje duž debelog crijeva. Općenito, ovo nije hitno, ako se nastavi kroz par dana obavezno posjetite vašeg veterinara.

Ružičasta / ljubičasta

Ako vaš pas iznenada dobije stolicu koja nalikuje džem od maline, ili je ružičaste / ljubičaste boje, to bi moglo značiti hemoragični gastroenteritis ili HGE. Svake godine mnogi psi umiru od HGE-a koji bi se mogli spasiti da su imali hitan medicinski tretman. Ako vidite da vaš pas ima takvu vrstu izmeta, odvedite ga u najbližu veterinarsku ambulantu.Stolica sa bijelim točkicama

Ako primijetite da stolica vašeg psa izgleda kao da je puna riže, to mogu biti crvi. To nije nužno znak za uzbunu, ali vrijedi pratiti stanje. Najbolje što možete učiniti je da psu što prije date sredstvo za uklanjanje glista. Ovo bi trebalo riješiti sve gliste koje vaš pas može imati. Ako ne, nazovite ili posjetite veterinara.

2,458 views0 comments

Recent Posts

See All